Czerwony jak burak
Składniki
- Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
- Kefir 500 ml
- Rzodkiewki 2 sztuki
- Ogórek 1/2 sztuki
- Siekany koper 1 łyżka
- Świeżo mielony pieprz
- Sól
- Ulubione zioła do dekoracji
Przygotowanie
Rzodkiewki umyj i przekrój na pół.
Ogórka wydrąż i potnij na kilka części.
Pozostałe składniki wrzuć do naczynia z kefirem i zmiksuj na gładką masę.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przelej do szklanek posyp po wierzchu ulubionymi ziołami.
Powiązane przepisy
Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami
Chlebek buraczany
Minikanapki na pumperniklu
Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika
Buraczkowe grzanki z kozim serem
Krem z buraczków z orzechami i kozim serem
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem