Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową
Składniki
- Fasolka szparagowa zielona Hortex 1 opakowanie
- Steki z karkówki wieprzowej 4
- Pieczarki 300 g
- Cebule 2
- Krążki sera camembert 2
- Olej rzepakowy 2 łyżki
- Papryka słodka 1 łyżeczka
- Sól, pieprz
- Przyprawy do karkówki 1 opakowanie
- Olej rzepakowy 4 łyżki
- Musztarda 2 łyżki
Przygotowanie
Przyprawę do karkówki połącz z olejem rzepakowym i musztardą. Umyte i oczyszczone steki z karkówki lekko rozbij i natrzyj marynatą.
Grill lub patelnię grillową posmaruj olejem, rozgrzej i usmaż mięso na kolor złoty. Ser camembert również usmaż na grillu lub patelni grillowej do momentu, aż zacznie pęcznieć.
Pokrojone pieczarki podsmaż z pokrojoną w kostkę cebulą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na stekach z karkówki ułóż pieczarki z cebulą. Podawaj z przekrojonym na pół serem camembert oprószonym słodką papryką i grubo mielonym czarnym pieprzem.
Rozmrożoną fasolkę usmaż na tej samej patelni, co steki. Przypraw do smaku i ułóż na camembercie. Całość możesz jeszcze delikatnie zapiec w piekarniku.