Minikanapki na pumperniklu
Składniki
- Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
- Filety śledzi w oleju 10
- Pleśniowy ser kozi 100 g
- Krążki pumpernikla 2 opakowania
- Czosnek 4 ząbki
- Cebula 1
- Koperek do dekoracji
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Buraczki przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Ostudź.
Następnie wymieszaj je z kozim serem, tak aby się połączyły.
Dodaj roztarty czosnek.
Przypraw solą i pieprzem.
Tak otrzymaną pastą posmaruj krążki pumpernikla.
Posyp drobno posiekaną cebulą.
Filety pokrój na kawałki i układaj na buraczkach.
Dopraw solą i pieprzem.
Kanapeczki udekoruj koperkiem.
Powiązane przepisy
Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami
Czerwony jak burak
Chlebek buraczany
Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika
Buraczkowe grzanki z kozim serem
Krem z buraczków z orzechami i kozim serem
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem