Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim
Składniki
- Dynia kostka Hortex 2 opakowania
- Makaronu tagliatelle 300 g
- Koziego sera 150 g
- Cukru trzcinowego 80 g
- Świeży tymianek
- Sól, pieprz
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Dynię lekko rozmroź, połącz z cukrem, rozłóż równomiernie na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj całość ok. 20 minut w temperaturze 190°C, od czasu do czasu mieszając.
Makaron ugotuj al dente i przełóż do miseczki. Następnie połącz go z upieczoną dynią, posyp pokruszonym serem i dopraw szczyptą soli. Podawaj z listkami tymianku i świeżo mielonym pieprzem.
Powiązane przepisy
Babeczki z konfiturą dyniową
Kluseczki dyniowe z cynamonową nutą
Chleb dyniowy
Dyniowe curry
Dynia zapiekana w mleku kokosowym
Curry z kurczaka z dynią i warzywami
Dyniowe placuszki z ricottą i cynamonem
Zupa dyniowa z masłem szałwiowym
Muffinki dyniowe „duszki”