Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem
Składniki
- Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
- Winne jabłko 1 szt.
- Rodzynek garść
- Mała cebula 1 szt.
- Sok z cytryny
- Mąki 1 łyżka
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Rozmroź buraczki, a jabłko obierz i zetrzyj na tarce, po czym wymieszaj je z buraczkami i rodzynkami.
Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju, dodając mąkę. Następnie wszystko połącz z buraczkami oraz jabłkiem i rodzynkami i smaż ok. 15 minut, często mieszając.
Na koniec całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny lub octem. Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem podawaj na ciepło lub na zimno.
Powiązane przepisy
Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami
Czerwony jak burak
Chlebek buraczany
Minikanapki na pumperniklu
Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika
Buraczkowe grzanki z kozim serem
Krem z buraczków z orzechami i kozim serem
Buraczki zasmażane