Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem

Średnie
Przekąski
15minut
4 porcje

Składniki

  • Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
  • Winne jabłko 1 szt.
  • Rodzynek garść
  • Mała cebula 1 szt.
  • Sok z cytryny
  • Mąki 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Rozmroź buraczki, a jabłko obierz i zetrzyj na tarce, po czym wymieszaj je z buraczkami i rodzynkami.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju, dodając mąkę. Następnie wszystko połącz z buraczkami oraz jabłkiem i rodzynkami i smaż ok. 15 minut, często mieszając.

Krok 3

Na koniec całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny lub octem. Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem podawaj na ciepło lub na zimno.

Powiązane przepisy

Spróbuj również