Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

Średnie
Dania główne
20min
4 porcje

Składniki

  • Fasolka szparagowa zielona Hortex 1 opakowanie
  • Suszone pomidory w oliwie ½ słoika
  • Ocet balsamiczny 2 łyżeczki
  • Ząbek czosnku 1 szt.
  • Świeża bazylia
  • Grzanki z pieczywa ciabatta
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź. Pomidory pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu. Następnie ułóż na grzankach.

Krok 3

Dopraw i udekoruj bazylią i pokrojonym czosnkiem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również