Seafood and vegetable pasta
Ingredients
- Hortex Italian mix 1 package
- Squid rings 225 g
- Cooked shrimp 225 g
- Butter 3 tablespoons
- Large onion 1
- Garlic 2 cloves
- Zest of 1 lemon
- 30% sour cream 400 g
- Parsley A small bunch
- Bowtie pasta 350 g
- Salt and freshly ground pepper
Czy wiesz że...?
Przepyszne danie, które zagościło u mnie w niedzielę. Posmakuje niewątpliwie każdemu. Ba! Uważam nawet, że zjedzą je ze smakiem osoby nie lubiące owoców morza 😉 Przygotowanie dania nie wymaga za to od nas spędzenia całego dnia w kuchni. To zasługa głównie gotowej mieszanki warzywnej firmy Hortex.
Preparation
Peel and finely chop the onion. Season the shrimp and squid rings with salt and pepper. Melt the butter in a large braising pan or deep skillet. Add the squid, shrimp, onion, and minced garlic. Stir and cook for about 7 minutes.
Then add the grated lemon zest, pour in the cream, and add the vegetables from the Hortex Italian mix. Stir, cover the pan, and simmer for 8 minutes.
In the meantime, cook the pasta al dente according to the instructions on the package. Add the drained pasta to the seafood and vegetable mixture, stir, and cook for a while until the vegetables are tender and the sauce thickens.
Turn off the heat, add washed and chopped parsley, and season with salt and freshly ground pepper. Serve warm.
Recipe from the blog:
http://ejszet.blogspot.com/2017/02/obiad-we-woskim-stylu-czyli-makaron-z.html