Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim

Średnie
Dania główne
25min
4 porcje

Składniki

  • Dynia kostka Hortex 2 opakowania
  • Makaronu tagliatelle 300 g
  • Koziego sera 150 g
  • Cukru trzcinowego 80 g
  • Świeży tymianek
  • Sól, pieprz
  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Dynię lekko rozmroź, połącz z cukrem, rozłóż równomiernie na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj całość ok. 20 minut w temperaturze 190°C, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente i przełóż do miseczki. Następnie połącz go z upieczoną dynią, posyp pokruszonym serem i dopraw szczyptą soli. Podawaj z listkami tymianku i świeżo mielonym pieprzem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również