Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Buraczkowe grzanki z kozim serem

Średnie
Przekąski
15minut
4 porcje

Składniki

  • Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
  • Bagietka 1
  • Kozi ser 200 g
  • Oliwa 2 łyżki
  • Cebula czerwona 2
  • Jabłka 2
  • Ocet winny 1/2 szklanka
  • Suszony tymianek 1 łyżka
  • Brązowy cukier 1 łyżeczka
  • Garść rukoli lub innych świeżych ziół
  • Sos balsamiczny do dekoracji
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka i cebule pokrój w piórka i zeszklij na oliwie. Dodaj ocet i duś na małym ogniu 15 minut.

Krok 2

Dodaj buraki i duś kolejne 15 minut.

Krok 3

Dodaj cukier i dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. W tym czasie pokrój bagietkę  w półtoracentymetrowe kromeczki i podpiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.

Krok 4

Każdą grzankę grubo posmaruj chłodnym chutneyem, udekoruj plastrami sera, rukolą i kroplą sosu balsamicznego.

Powiązane przepisy

Spróbuj również