Zupa krem z groszku
Składniki
- Groszek zielony Hortex 1 opakowanie
- Bulion mięsny 1 litr
- Wędzony łosoś 200 g
- Cebula 1 szt.
- Ziemniak 1 szt.
- Kwaśna śmietana 4 łyżki
- Masła 2 łyżki
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Masło rozgrzej w garnku, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podduś.
Ziemniaka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
Całość podlej bulionem i podgrzej do zagotowania. Dodaj groszek i zagotuj, aż całość będzie miękka.
Zmiksuj na krem, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kawałkami łososia i łyżką kwaśnej śmietany.
Powiązane przepisy
Filety z kurczaka z karmelizowanymi marchewkami
Pasta z groszku z miętą
Duszony łosoś z zielonym groszkiem i salsą
Peruwiańska causa
Pieczony dorsz na pureé z groszku
Jajko sadzone w toście z groszkiem
Zupa krem z zielonego groszku
Groszek zielony na maśle