Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zupa krem z groszku

Średnie
Zupy
35minut
4 porcje

Składniki

  • Groszek zielony Hortex 1 opakowanie
  • Bulion mięsny 1 litr
  • Wędzony łosoś 200 g
  • Cebula 1 szt.
  • Ziemniak 1 szt.
  • Kwaśna śmietana 4 łyżki
  • Masła 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Masło rozgrzej w garnku, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podduś.

Krok 2

Ziemniaka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.

Krok 3

Całość podlej bulionem i podgrzej do zagotowania. Dodaj groszek i zagotuj, aż całość będzie miękka.

Krok 4

Zmiksuj na krem, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kawałkami łososia i łyżką kwaśnej śmietany.

Powiązane przepisy

Spróbuj również