Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Pasta z groszku z miętą

Średnie
Śniadania
20min
4 porcje

Składniki

  • Groszek zielony HORTEX 1 opakowanie, rozmrożony
  • Soku z cytryny 2 łyżki
  • Tahini 2 łyżki
  • Ząbek czosnku 1 szt.
  • Posiekanej mięty 2 łyżki
  • Oliwy oliwek 2 łyżki
  • Czarnego sezamu 1 łyżeczka
  • Sól 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Krok 1

Do blendera wlej 60 ml lodowatej wody.

Krok 2

Zblanszuj groszek.

Krok 3

Następnie dodaj wszystkie składniki na pastę i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4

Pastę podawaj ze świeżym pieczywem, polaną oliwą i posypaną sezamem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również