Wiosenna sałatka z serem camembert
Składniki
- Bób HORTEX 1 opakowanie
- Ser camembert 1
- Pomidory 2
- Czerwona cebula 1
- Oliwa 4 łyżki
- Musztarda z ziarnami gorczycy 1 łyżka
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Oliwki czarne i zielone
- Garść rukoli
- Sól, pieprz, cukier
Przygotowanie
Bób ugotuj w osolonym wrzątku. Wystudź i obierz. Ser zawiń w folię aluminiową i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 170˚C.
Rozłóż rukolę na talerzu, a następnie ułóż na niej bób, piórka cebuli oraz pokrojone pomidory. Ozdób oliwkami. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim sałatkę.
Następnie posyp kawałkami gorącego sera.
Podawaj z chrupiącą bagietką.