Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Szybki bulion warzywny

Średnie
Zupy
15minut
3 porcje

Składniki

  • Włoszczyzna paski Hortex 2 opakowania
  • Pieprzu 10 ziarenek
  • Ziele angielskie 5 ziarenek
  • Liść laurowy 1 liść
  • Świeża natka pietruszki lub lubczyku kilka gałązek
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Włoszczyznę, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu zalej zimną wodą (ok 1,5 l) i gotuj na średnim ogniu przez 30 minut.

Krok 2

Następnie dodaj kilka gałązek świeżej natki pietruszki lub lubczyku, posól według uznania i jeszcze chwilę gotuj.

Krok 3

Podawaj jako samodzielne danie z ulubionymi dodatkami (makaronem, grzankami lub kluskami) lub wykorzystaj jako bazę do dowolnych zup warzywnych.

Powiązane przepisy

Spróbuj również