Szybki bulion warzywny
Składniki
- Włoszczyzna paski Hortex 2 opakowania
- Pieprzu 10 ziarenek
- Ziele angielskie 5 ziarenek
- Liść laurowy 1 liść
- Świeża natka pietruszki lub lubczyku kilka gałązek
- Sól
Przygotowanie
Włoszczyznę, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu zalej zimną wodą (ok 1,5 l) i gotuj na średnim ogniu przez 30 minut.
Następnie dodaj kilka gałązek świeżej natki pietruszki lub lubczyku, posól według uznania i jeszcze chwilę gotuj.
Podawaj jako samodzielne danie z ulubionymi dodatkami (makaronem, grzankami lub kluskami) lub wykorzystaj jako bazę do dowolnych zup warzywnych.
Powiązane przepisy
Makaron casarecce w ragout warzywno-wieprzowym
Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą
Ryba po kaszubsku
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Zielone pierogi z wołowiną
Bulion orientalny
Żurek wielkanocny
Pikantna zupa rybna
Błyskawiczna zupa minestrone
Kęski piwne
Ryba po grecku