Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Spaghetti ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym

Średnie
Dania główne
30minut
4 porcje

Składniki

  • Szpinak rozdrobniony Hortex 1 opakowanie
  • Makaron spaghetti ½ opakowania
  • Ser z niebieską pleśnią 100 g
  • Śmietanka 100 ml
  • Cebula 1
  • Czosnek 1 ząbek
  • Oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • Pestki słonecznika 1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa ½ łyżeczki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj szpinak, 100 ml wody i duś wszystko ok. 10 min.

Krok 2

Następnie dodaj ser,  gałkę muszkatołową, śmietankę i całość wymieszaj.  Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Do przygotowanego sosu dodaj wcześniej ugotowany makaron, wymieszaj i podawaj posypany uprażonymi pestkami słonecznika.

Powiązane przepisy

Spróbuj również