Spaghetti ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym
Składniki
- Szpinak rozdrobniony Hortex 1 opakowanie
- Makaron spaghetti ½ opakowania
- Ser z niebieską pleśnią 100 g
- Śmietanka 100 ml
- Cebula 1
- Czosnek 1 ząbek
- Oliwa z oliwek 2-3 łyżki
- Pestki słonecznika 1 łyżka
- Gałka muszkatołowa ½ łyżeczki
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj szpinak, 100 ml wody i duś wszystko ok. 10 min.
Następnie dodaj ser, gałkę muszkatołową, śmietankę i całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do przygotowanego sosu dodaj wcześniej ugotowany makaron, wymieszaj i podawaj posypany uprażonymi pestkami słonecznika.
Powiązane przepisy
Krem szpinakowy z serem pleśniowym i bagietką
Naleśniki ze szpinakiem i boczkiem
Zielone lasagne
Tortelloni ze szpinakiem i ricottą
Jajka faszerowane ze szpinakiem
Rożki szpinakowe
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym
Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym
Koktajl ze szpinakiem
Rolada szpinakowa