Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Rożki szpinakowe

Średnie
Przekąski
45min
6 porcji

Składniki

  • Szpinak w sosie śmietanowym Hortex 1 opakowanie
  • Barszczyk Czerwony Hortex 1L
  • Ciasto francuskie
  • Sera z niebieską pleśnią 100 g
  • Cebula 1 szt.
  • Pomidorków suszonych 4-5 szt.
  • Ząbki czosnku 3 szt.
  • Oliwy 3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę, czosnek i pomidory suszone drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Następnie dodaj szpinak, ser i w miarę potrzeb dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość ostudź.

Krok 2

Rożki będą doskonałe z Barszczykiem Czerwonym Hortex. Tymczasem ciasto pokrój na kwadraty ok. 6 x 6 cm i na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu, formując trójkątne rożki.

Krok 3

Brzegi starannie sklej. Uformowane rożki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220˚C.

Powiązane przepisy

Spróbuj również