Sałatka z fasolki, gruszki z orzechami włoskimi
Składniki
- Fasolka szparagowa zielona HORTEX 1 opakowanie
- Miks sałat 200 g
- Palonej kaszy gryczanej 100 g
- Orzechów włoskich 100 g
- Gruszki 2 szt.
- Świeżej papryczki chili 1/2
- Oliwy 2 łyżki
- Soku z cytryny 2 łyżki
- Syropu klonowego 1 łyżka
Przygotowanie
Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Fasolkę gotuj około 10 minut.
Odcedź i ostudź.
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i syropem klonowym.
Gruszkę pokrój w plastry i wymieszaj z marynatą.
Mix sałat wymieszaj z fasolką, kaszą, orzechami włoskimi, pokrojoną w plasterki papryczką chili i gruszką.