Pikantna zupa rybna
Składniki
- Włoszczyzna paski Hortex 1 opakowanie
- Bulion warzywny 1,5 l
- Świeży łosoś 200 g
- Polędwiczka z dorsza 200 g
- Cebula 1 sztuka
- Czerwona papryka 1 sztuka
- Masło 3 łyżki
- Sos sojowy 1 łyżka
- Słodka papryka 1 łyżeczka
- Ostra papryka 1 łyżeczka
- Gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
- Koperek ½ pęczka
- Świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kostkę cebulę i paprykę i smaż kilka minut.
Dodaj włoszczyznę, obie papryki w proszku, gałkę muszkatołową i dalej smaż cały czas mieszając.
Następnie wlej bulion i gotuj wszystko ok 15 minut.
Na koniec dodaj pokrojone w drobną kostkę ryby, sos sojowy, posiekany drobno koperek i pieprz do smaku.
Kiedy zupa ponownie się zagotuje, przykryj garnek pokrywką i odstaw na 10-15 minut.
Podawaj z białym pieczywem.
Powiązane przepisy
Makaron casarecce w ragout warzywno-wieprzowym
Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą
Ryba po kaszubsku
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Zielone pierogi z wołowiną
Bulion orientalny
Żurek wielkanocny
Błyskawiczna zupa minestrone
Kęski piwne
Ryba po grecku
Szybki bulion warzywny