Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Pikantna zupa rybna

Średnie
Dania główne
30minut
4 porcje

Składniki

  • Włoszczyzna paski Hortex 1 opakowanie
  • Bulion warzywny 1,5 l
  • Świeży łosoś 200 g
  • Polędwiczka z dorsza 200 g
  • Cebula 1 sztuka
  • Czerwona papryka 1 sztuka
  • Masło 3 łyżki
  • Sos sojowy 1 łyżka
  • Słodka papryka 1 łyżeczka
  • Ostra papryka 1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • Koperek ½ pęczka
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kostkę cebulę i paprykę i smaż kilka minut.

Krok 2

Dodaj włoszczyznę, obie papryki w proszku, gałkę muszkatołową i dalej smaż cały czas mieszając.

Krok 3

Następnie wlej bulion i gotuj wszystko  ok 15 minut.

Krok 4

Na koniec dodaj pokrojone w drobną kostkę ryby, sos sojowy, posiekany drobno koperek i pieprz do smaku.

Krok 5

Kiedy zupa ponownie się zagotuje, przykryj garnek pokrywką i odstaw na 10-15 minut.

Krok 6

Podawaj z białym pieczywem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również