Pieczona sałatka po grecku
Składniki
- Warzywa na patelnię greckie Hortex 1 opakowanie
- Sera feta 100 g
- Sałaty lodowej 1/2
- Czerwona cebula 1 szt.
- Oliwy z oliwek 2 łyżki
- Sól i pieprz
Przygotowanie
Warzywa na patelnię greckie wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posyp solą i pieprzem oraz polej łyżką oliwy z oliwek. Piecz 15 minut w temperaturze 180*C.
Sałatę pokrój w paski i ułóż na talerzu. Na wierzch ułóż upieczone warzywa, pokrojoną w kostkę fetę oraz pokrojoną w plasterki cebulę. Przyprawę z saszetki wymieszaj z oliwą i polej nią sałatkę.
Powiązane przepisy
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Francuska zupa rybna
Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą
Frittata ze szpinakiem
Wiejska zapiekanka
Danie jednogarnkowe z białą kiełbasą
Zapiekanka z mielonym mięsem
Hiszpańska zupa z chorizo
Warzywa pod beszamelem
Warzywna zapiekanka z kurczakiem
Tarta z warzywami