Wiejska zapiekanka
Składniki
- Warzywa na patelnię z grzybami leśnymi Hortex 1 opakowanie
- Wędzony boczek 200 g
- Śmietana 12% 250 ml
- Czosnek 2 ząbki
- Oliwa z oliwek
- Tymianek lub rozmaryn
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Boczek pokrój w drobną kostkę i lekko zrumień na patelni. Następnie dodaj przyprawy i smaż z warzywami ok. 5 minut.
Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż na nie warzywa. Zalej wszystko śmietaną wymieszaną z ziołami i rozgniecionym czosnkiem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Na koniec wszystko dekoruj rozmarynem i posiekaną natką pietruszki.
Powiązane przepisy
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Francuska zupa rybna
Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą
Frittata ze szpinakiem
Danie jednogarnkowe z białą kiełbasą
Pieczona sałatka po grecku
Zapiekanka z mielonym mięsem
Hiszpańska zupa z chorizo
Warzywa pod beszamelem
Warzywna zapiekanka z kurczakiem
Tarta z warzywami