Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Owoce pod kokosową pierzynką

Średnie
Desery
40minut
4 porcje

Składniki

  • Mieszanka owocowa Hortex 1 opakowanie
  • Mąka pszenna 250 g
  • Cukier 150 g
  • Wiórki kokosowe 100 g
  • Masło 100 g
  • Ulubione lody

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzej piekarnik do temperatury 180-190°C.

Krok 2

Do miski wsyp suche składniki, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone masło i mieszaj, aż powstaną grudki. Owoce wyłóż do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, posyp grudkami ciasta.

Krok 3

Piecz ok. 30-35 min, aż wierzch będzie rumiany.

Krok 4

Podawaj z ulubionymi lodami.

Powiązane przepisy

Spróbuj również