Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Czekoladowe serce z owocami

Średnie
Desery
20minut
3 porcje

Składniki

  • Mieszanka owocowa Hortex 150 g
  • Biała czekolada 200 g

Przygotowanie

Krok 1

Owoce rozmroź, odsącz  i osusz ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej – miskę z połamaną czekoladą umieść na garnku z wodą. Gotuj wodę, aż czekolada się rozpuści.

Krok 3

Połowę czekolady przelej do niewielkiej foremki w kształcie serca, wyłożonej folią spożywczą. Na czekoladzie ułóż równomiernie owoce.

Krok 4

Całość zalej pozostałą czekoladą, wyrównaj powierzchnię i odstaw do zastygnięcia w chłodne miejsce.

Do przepisu możesz zużyć innych mrożonych owoców Hortex.

Powiązane przepisy

Spróbuj również