Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Składniki
- Włoszczyzna paski HORTEX 1 opakowanie
- Filet z łososia 500 g
- Cytryna 1 szt.
- Masło 2 łyżki
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Formę do zapiekania posmaruj grubo masłem.
Ułóż włoszczyznę paski HORTEX następnie wszystko posól.
Łososia pokrój w 3 równe kawałki.
Ułóż skórą do dołu na warzywach i ponownie posól i popieprz.
Na każdym kawałku połóż plaster cytryny.
Piecz 20-25 minut w 180℃.
Powiązane przepisy
Makaron casarecce w ragout warzywno-wieprzowym
Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą
Ryba po kaszubsku
Zielone pierogi z wołowiną
Bulion orientalny
Żurek wielkanocny
Pikantna zupa rybna
Błyskawiczna zupa minestrone
Kęski piwne
Ryba po grecku
Szybki bulion warzywny