Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika
Składniki
- Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
- Barszczyk czerwony Hortex 500 ml
- Jogurt naturalny 150 ml
- Kiełki słonecznika 40 g
- Masło 40 g
- Cukier 30 g
- Cebula 1 szt.
- Sól, pieprz
Przygotowanie
W rondlu rozpuść masło, wrzuć do niego pokrojoną w kostkę cebulę i smaż na wolnym ogniu do „zeszklenia się”. Następnie wlej barszczyk czerwony, dodaj buraczki i gotuj wszystko ok. 30 minut, doprawiając cukrem, solą i pieprzem.
Na koniec całość zblenduj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przed podaniem przelej do talerza i udekoruj jogurtem i kiełkami słonecznika.
Powiązane przepisy
Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami
Czerwony jak burak
Chlebek buraczany
Minikanapki na pumperniklu
Buraczkowe grzanki z kozim serem
Krem z buraczków z orzechami i kozim serem
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem