Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika

Średnie
Zupy
40min
4 porcje

Składniki

  • Buraczki purée Hortex 1 opakowanie
  • Barszczyk czerwony Hortex 500 ml
  • Jogurt naturalny 150 ml
  • Kiełki słonecznika 40 g
  • Masło 40 g
  • Cukier 30 g
  • Cebula 1 szt.
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W rondlu rozpuść masło, wrzuć do niego pokrojoną w kostkę cebulę i smaż na wolnym ogniu do „zeszklenia się”. Następnie wlej barszczyk czerwony, dodaj buraczki i gotuj wszystko ok. 30 minut, doprawiając cukrem, solą i pieprzem.

Krok 2

Na koniec całość zblenduj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przed podaniem przelej do talerza i udekoruj jogurtem i kiełkami słonecznika.

Powiązane przepisy

Spróbuj również