Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Krem szpinakowy z serem pleśniowym i bagietką

Średnie
Zupy
60minut
4 porcje

Składniki

  • Szpinak rozdrobniony Hortex 1 opakowanie 
  • Bulion drobiowy 1 l
  • Ser z niebieską pleśnią 100 g
  • Śmietana 30% 100 ml
  • Płatki migdałowe 100 g
  • Bagietka 1
  • Ząbki czosnku 3
  • Oliwa z oliwek
  • Świeży rozmaryn
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak włóż do gotującego się bulionu drobiowego. Dodaj gałązkę świeżego rozmarynu oraz płatki migdałowe.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i zblenduj. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Krem przelej do miseczek.

Krok 3

Na wierzchu poukładaj ser z niebieską pleśnią i kawałek świeżego rozmarynu.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej z oliwek dodaj posiekany czosnek i usmaż grzanki.

Krok 5

Krem podawaj z ciepłymi grzankami.

Powiązane przepisy

Spróbuj również