Krem szpinakowy z serem pleśniowym i bagietką
Składniki
- Szpinak rozdrobniony Hortex 1 opakowanie
- Bulion drobiowy 1 l
- Ser z niebieską pleśnią 100 g
- Śmietana 30% 100 ml
- Płatki migdałowe 100 g
- Bagietka 1
- Ząbki czosnku 3
- Oliwa z oliwek
- Świeży rozmaryn
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Szpinak włóż do gotującego się bulionu drobiowego. Dodaj gałązkę świeżego rozmarynu oraz płatki migdałowe.
Dopraw do smaku przyprawami i zblenduj. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Krem przelej do miseczek.
Na wierzchu poukładaj ser z niebieską pleśnią i kawałek świeżego rozmarynu.
Na patelni rozgrzej olej z oliwek dodaj posiekany czosnek i usmaż grzanki.
Krem podawaj z ciepłymi grzankami.
Powiązane przepisy
Naleśniki ze szpinakiem i boczkiem
Zielone lasagne
Tortelloni ze szpinakiem i ricottą
Jajka faszerowane ze szpinakiem
Rożki szpinakowe
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym
Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym
Koktajl ze szpinakiem
Spaghetti ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym
Rolada szpinakowa