Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Jajka faszerowane ze szpinakiem

Średnie
Przekąski
30minut
4 porcje

Składniki

  • Szpinak rozdrobniony Hortex 1/2 opakowania
  • Ser feta 100 g
  • Jajka 6
  • Oliwa 1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • Grubo mielony pieprz 1/2 łyżeczki
  • Sól morska 1/2 łyżeczki
  • Suszona papryczka chili 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i ostudź, po czym obierz i przekrój wzdłuż na pół, usuwając żółtka.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj rozmrożony szpinak i smaż, aż cała woda odparuje. Dopraw wszystko gałką muszkatołową, solą, pieprzem i odstaw do przestudzenia.

Krok 3

Szpinak, pokruszone żółtka i ser feta dokładnie wymieszaj. Powstałą w ten sposób masę ponakładaj do połówek jajek. Składniki posypki wymieszaj ze sobą i posyp nią jajka.

Powiązane przepisy

Spróbuj również