Frittata ze szpinakiem
Składniki
- Warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex 1 opakowanie
- Ser feta 150 g
- Śmietana 30% 100 ml
- Jajka 6
- Masło 2 łyżki
- Czarny sezam 1 łyżeczka
- Świeży tymianek lub oregano
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem i sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie).
Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).
Powiązane przepisy
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Francuska zupa rybna
Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą
Wiejska zapiekanka
Danie jednogarnkowe z białą kiełbasą
Pieczona sałatka po grecku
Zapiekanka z mielonym mięsem
Hiszpańska zupa z chorizo
Warzywa pod beszamelem
Warzywna zapiekanka z kurczakiem
Tarta z warzywami