Francuska zupa rybna
Składniki
- Warzywa na patelnię francuskie Hortex 1 opakowanie
- Fillety z ryb morskich 300 g
- Owoce morza (krewetki, mule, kalmary) 200 g
- Pomidory krojone 200 g
- Bulion warzywny 600 ml
- Cebula 1
- Masło 50 g
- Brandy 2 łyżki
- Ziele angielskie 2 ziela
- Liść laurowy 1 liść
- Chili 1/2 łyżeczki
- Sól i pieprz
Przygotowanie
Na maśle podsmaż cebulę, po chwili dodaj warzywa i przyprawy z saszetki.
Po około 10 minutach dodaj brandy, jak odparuje dodaj pomidory krojone, liść laurowy, ziele angielskie, chili oraz bulion i duś kolejne 10 minut.
Owoce morza wyczyść a rybę pokrój na mniejsze kawałki. Do gotującego wywaru dodaj kolejno kawałki ryb i owoce morza.
Po kilku minutach zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z bagietką i kawałkami pokrojonej cytryny.
Powiązane przepisy
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą
Frittata ze szpinakiem
Wiejska zapiekanka
Danie jednogarnkowe z białą kiełbasą
Pieczona sałatka po grecku
Zapiekanka z mielonym mięsem
Hiszpańska zupa z chorizo
Warzywa pod beszamelem
Warzywna zapiekanka z kurczakiem
Tarta z warzywami