Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Bulion orientalny

Średnie
Dania główne
20min
4 porcje

Składniki

  • Włoszczyzna paski Hortex 2 opakowania
  • Skrzydełka kurze lub kacze 4 szt.
  • Sosu sojowego 4 łyżki
  • Makaron azjatycki do zup (np. z fasoli mung)
  • Mała papryczka chili
  • Kawałek imbiru (ok. 3 cm)
  • Świeża kolendra
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Włoszczyznę, umyte mięso i gałązki kolendry zalej wodą (ok 1,5 l) i gotuj na niewielkim ogniu przez 40-60 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone chili i imbir.

Krok 2

Dopraw pieprzem i sosem sojowym. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Bulion podawaj bardzo gorący z makaronem i posypany listkami kolendry.

Powiązane przepisy

Spróbuj również