Bulion orientalny
Składniki
- Włoszczyzna paski Hortex 2 opakowania
- Skrzydełka kurze lub kacze 4 szt.
- Sosu sojowego 4 łyżki
- Makaron azjatycki do zup (np. z fasoli mung)
- Mała papryczka chili
- Kawałek imbiru (ok. 3 cm)
- Świeża kolendra
- Pieprz
Przygotowanie
Włoszczyznę, umyte mięso i gałązki kolendry zalej wodą (ok 1,5 l) i gotuj na niewielkim ogniu przez 40-60 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone chili i imbir.
Dopraw pieprzem i sosem sojowym. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Bulion podawaj bardzo gorący z makaronem i posypany listkami kolendry.
Powiązane przepisy
Makaron casarecce w ragout warzywno-wieprzowym
Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą
Ryba po kaszubsku
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Zielone pierogi z wołowiną
Żurek wielkanocny
Pikantna zupa rybna
Błyskawiczna zupa minestrone
Kęski piwne
Ryba po grecku
Szybki bulion warzywny