Błyskawiczna zupa minestrone
Składniki
- Włoszczyzna paski Hortex 1 opakowanie
- Bób Hortex 1 opakowanie
- Marchewka mini Hortex ½ opakowania
- Fasolka szparagowa zielona Hortex ½ opakowania
Przygotowanie
Ugotowany na parze bób przełóż do miski z zimną wodą, a po wystudzeniu obierz. Bulion zagotuj, dodając zamrożoną włoszczyznę, marchewki i fasolkę. Potem wrzuć do garnka makaron i znowu gotuj, tak by warzywa stały się miękkie (ale jeszcze chrupkie), a makaron al dente.
Na koniec dodaj bób i pesto, nie przestając gotować. Po chwili wlej śmietankę, całość dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Wtedy zdejmij z ognia, przykryj garnek pokrywką i odstaw go na kilka minut. Minestrone podawaj udekorowaną listkami bazylii.
Powiązane przepisy
Makaron casarecce w ragout warzywno-wieprzowym
Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą
Ryba po kaszubsku
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Zielone pierogi z wołowiną
Bulion orientalny
Żurek wielkanocny
Pikantna zupa rybna
Kęski piwne
Ryba po grecku
Szybki bulion warzywny