Naleśniki ze szpinakiem i boczkiem
Składniki
- Szpinak w sosie śmietanowym Hortex 1 opakowanie
- Wędzonego boczku 100 g
- Sera mozzarella 50 g
- Suszone pomidory 2-3 szt.
- Oliwy z oliwek 2-3 łyżki
- Mleka 200 ml
- Mąki 200 g
- Gazowanej wody 150 ml
- Jajka 2 szt.
- Szczypta soli
- Szczypta chili
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę dodaj lekko rozmrożony szpinak. Dolej ok. 100 ml wody i duś pod przykryciem 10 minut. Często mieszaj.
Następnie dodaj pokrojony boczek, pokrojone suszone pomidory i ser mozzarella. Wymieszaj. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem.
Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.
Powiązane przepisy
Krem szpinakowy z serem pleśniowym i bagietką
Zielone lasagne
Tortelloni ze szpinakiem i ricottą
Jajka faszerowane ze szpinakiem
Rożki szpinakowe
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym
Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym
Koktajl ze szpinakiem
Spaghetti ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym
Rolada szpinakowa