Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą

Średnie
Dania główne
50minut
6 porcji

Składniki

  • Warzywa klasyczne na patelnię HORTEX 1 opakowanie
  • Mozzarella miękka 150 g
  • Kwaśna śmietana 100 g
  • Oliwa 1 łyżka
  • Sól, pieprz
  • Mąka pełnoziarnista orkiszowa 300 g
  • Sól 1/2 łyżeczki
  • Olej 2 łyżki
  • Woda 190 ml

Przygotowanie

Krok 1

Zagnieć elastyczne ciasto z podanych składników, podziel na 6 części i każdy rozwałkuj na placek o średnicy 20 cm.

Krok 2

Usmaż na suchej patelni do zarumieniania po kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Na oliwie podsmaż Warzywa na patelnię.

Krok 4

Dopraw solą i pierzem.

Krok 5

Każdy podpłomyk posmaruj łyżką kwaśnej śmietany, na wierzch ułóż po kilka łyżek Warzyw na patelnię HORTEX i posyp pokruszoną mozzarellą.

Krok 6

Zapiekaj 10-15 minut w 180°C.

Powiązane przepisy

Spróbuj również