Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą
Składniki
- Warzywa klasyczne na patelnię HORTEX 1 opakowanie
- Mozzarella miękka 150 g
- Kwaśna śmietana 100 g
- Oliwa 1 łyżka
- Sól, pieprz
- Mąka pełnoziarnista orkiszowa 300 g
- Sól 1/2 łyżeczki
- Olej 2 łyżki
- Woda 190 ml
Przygotowanie
Zagnieć elastyczne ciasto z podanych składników, podziel na 6 części i każdy rozwałkuj na placek o średnicy 20 cm.
Usmaż na suchej patelni do zarumieniania po kilka minut z każdej strony.
Na oliwie podsmaż Warzywa na patelnię.
Dopraw solą i pierzem.
Każdy podpłomyk posmaruj łyżką kwaśnej śmietany, na wierzch ułóż po kilka łyżek Warzyw na patelnię HORTEX i posyp pokruszoną mozzarellą.
Zapiekaj 10-15 minut w 180°C.
Powiązane przepisy
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Francuska zupa rybna
Frittata ze szpinakiem
Wiejska zapiekanka
Danie jednogarnkowe z białą kiełbasą
Pieczona sałatka po grecku
Zapiekanka z mielonym mięsem
Hiszpańska zupa z chorizo
Warzywa pod beszamelem
Warzywna zapiekanka z kurczakiem
Tarta z warzywami