Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Frittata ze szpinakiem

Średnie
Przekąski
40minut
4 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex 1 opakowanie
  • Ser feta 150 g
  • Śmietana 30% 100 ml
  • Jajka 6
  • Masło 2 łyżki
  • Czarny sezam 1 łyżeczka
  • Świeży tymianek lub oregano
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem i sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie).

Krok 2

Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).

Powiązane przepisy

Spróbuj również