Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Tom yum z kurczakiem i makaronem ryżowym

Średnie
Dania główne
30minut
4-5 porcji

Składniki

  • Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną HORTEX 1 opakowanie
  • Mleko kokosowe 300 ml
  • Pomidorki koktajlowe 300 g
  • Makaron ryżowy 100 g
  • Piersi z kurczaka 200 g
  • Pasty tom yum (lub czerwone curry) 20 g
  • Szalotki 2
  • Olej sezamowy 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Na oleju sezamowym podsmaż szalotkę pokrojoną w piórka a następnie dodaj drobno pokrojoną pierś z kurczaka.

Krok 2

Podsmaż do zarumienienia i dodaj warzywa na patelnię z przyprawą orientalną i pastę tom yum.

Krok 3

Pokrojone na pół pomidorki zalej 1 l wody, przykryj i gotuj 15 minut.

Krok 4

Zdejmij z ognia, dodaj mleko kokosowe i wymieszaj.

Krok 5

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem, zostaw na 5 minut, następnie przełóż do zupy i wszystko wymieszaj.

Powiązane przepisy

Spróbuj również