Tom yum z kurczakiem i makaronem ryżowym
Składniki
- Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną HORTEX 1 opakowanie
- Mleko kokosowe 300 ml
- Pomidorki koktajlowe 300 g
- Makaron ryżowy 100 g
- Piersi z kurczaka 200 g
- Pasty tom yum (lub czerwone curry) 20 g
- Szalotki 2
- Olej sezamowy 1 łyżka
Przygotowanie
Na oleju sezamowym podsmaż szalotkę pokrojoną w piórka a następnie dodaj drobno pokrojoną pierś z kurczaka.
Podsmaż do zarumienienia i dodaj warzywa na patelnię z przyprawą orientalną i pastę tom yum.
Pokrojone na pół pomidorki zalej 1 l wody, przykryj i gotuj 15 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj mleko kokosowe i wymieszaj.
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem, zostaw na 5 minut, następnie przełóż do zupy i wszystko wymieszaj.