Ciasto ogrodowe z lodami waniliowymi
Składniki
- Mieszanka owocowa Hortex 1 opakowanie
- Lodów waniliowych 200 g
- Płatków migdałowych 100 g
- Mąki ziemniaczanej 1 łyżka
- Cukru wanilinowego 1 opakowanie
- Mąki pszennej 400 g
- Masła 100 g
- Cukru 100 g
- Żółtka 4 szt.
- Cukru wanilinowego 1 opakowanie
Przygotowanie
Z mąki pszennej, masła, żółtek, cukru oraz cukru wanilinowego przygotuj kruche ciasto i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Zamrożone owoce zmieszaj z mąką ziemniaczaną i cukrem wanilinowym.
Ciasto wyjmij z lodówki. Połowę wyłóż na blachę, zrób rant i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Na wypieczony spód wyłóż owoce i posyp je pozostałym startym ciastem. Ponownie wstaw do piekarnika mniej więcej na 30 minut. Po wyjęciu oprósz płatkami migdałowymi.
Gotowe ciasto ogrodowe podawaj z lodami waniliowymi.