Hiszpańska zupa z chorizo
Składniki
- Warzywa na patelnię hiszpańskie Hortex 1 opakowanie
- Pomidory krojone 300 g
- Kiełbasa chorizo 250 g
- Cebula 2
- Jogurt naturalny do podania 4 łyżki
- Posiekana natka pietruszki Garść
- Czosnek 2 ząbki
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Cukier 2 łyżeczki
- Sól i pieprz
Przygotowanie
W garnku z grubym dnem podsmaż na oliwie pokrojoną w piórka cebulę.
Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo oraz posiekane ząbki czosnku i smaż.
Po kilku minutach dodaj przyprawę w saszetce, cukier, warzywa na patelnię hiszpańskie, pomidory w puszce, 400 ml wody.
Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Na sam koniec dodaj natkę pietruszki oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z odrobiną jogurtu naturalnego.
Powiązane przepisy
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Francuska zupa rybna
Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą
Frittata ze szpinakiem
Wiejska zapiekanka
Danie jednogarnkowe z białą kiełbasą
Pieczona sałatka po grecku
Zapiekanka z mielonym mięsem
Warzywa pod beszamelem
Warzywna zapiekanka z kurczakiem
Tarta z warzywami