Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Tarta z warzywami

Średnie
Dania główne
40minut
4 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię Hortex 1 opakowanie
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Śmietana 18% 150 ml
  • Ser feta 100 g
  • Jajka 3
  • Masło 2 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Świeży tymianek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C.

Krok 2

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, które ponakłuwaj widelcem, po czym podpiecz mniej więcej przez 10 minut.

Krok 3

W tym czasie przesmaż na maśle warzywa, dodaj wyciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz tymianek i przełóż na podpieczony spód.

Krok 4

Śmietanę dokładnie wymieszaj z jajkami, po czym zalej nią warzywa. Całość posyp jeszcze pokruszonym serem feta i piecz kolejne 20 minut.

Krok 5

Tartę podawaj na ciepło udekorowaną świeżym tymiankiem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również