Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą
Składniki
- Włoszczyzna paski HORTEX 1 opakowanie
- Pomidorów 200 g
- Soczewicy czerwonej 150 g
- Cebula 1 szt.
- Oleju 2 łyżki
- Słodkiej papryki 1 łyżeczka
- Ostrej papryki 1/2 łyżeczki
- Soli 1/2 łyżeczki
- Pieprzu 1/3 łyżeczki
Przygotowanie
W garnku podsmaż na oleju cebulę pokrojoną w piórka.
Kiedy się zeszkli, dorzuć pomidory pokrojone w sporą kostkę, soczewicę i włoszczyznę paski HORTEX.
Dodaj przyprawy, zamieszaj i zalej 1,5 litra wody.
Gotuj 25 minut pod przykryciem.
Powiązane przepisy
Makaron casarecce w ragout warzywno-wieprzowym
Ryba po kaszubsku
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Zielone pierogi z wołowiną
Bulion orientalny
Żurek wielkanocny
Pikantna zupa rybna
Błyskawiczna zupa minestrone
Kęski piwne
Ryba po grecku
Szybki bulion warzywny