Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą

Średnie
Dania główne
30min
3-4 porcje

Składniki

  • Włoszczyzna paski HORTEX 1 opakowanie
  • Pomidorów 200 g
  • Soczewicy czerwonej 150 g
  • Cebula 1 szt.
  • Oleju 2 łyżki
  • Słodkiej papryki 1 łyżeczka
  • Ostrej papryki 1/2 łyżeczki
  • Soli 1/2 łyżeczki
  • Pieprzu 1/3 łyżeczki

Przygotowanie

Krok 1

W garnku podsmaż na oleju cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2

Kiedy się zeszkli, dorzuć pomidory pokrojone w sporą kostkę, soczewicę i włoszczyznę paski HORTEX.

Krok 3

Dodaj przyprawy, zamieszaj i zalej 1,5 litra wody.

Krok 4

Gotuj 25 minut pod przykryciem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również