Tarta po chińsku
Składniki
- Mieszanka chińska HORTEX 1 opakowanie
- Ciasto francuskie 1 opakowanie
- Tarta mozzarella 300 g
- Czarny sezam 1 łyżka
- Pierś z kurczaka 1 duża
- Bułka tarta 3 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Czosnek granulowany
- Chili
Czy wiesz że...?
Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw, jest tarta chińska.
Szybka do zrobienia i szybko znikająca.
Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim.
Może się skusicie ?
Przygotowanie
Formę do tarty wysmaruj masłem, wysyp bułką tartą i wylep ciastem francuskim. Nadmiar ciasta odetnij i potnij na paski.
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie posól i popieprz do smaku.
Rozmroź mieszankę chińską HORTEX i odłóż do miski. Dodaj kurczaka, mozzarellę i przyprawy. Wszystko wymieszaj. Masę przełóż do formy i posyp sezamem. Na wierzch wyłóż paski z ciasta francuskiego.
Tartę piecz około 35 minut w 210 °C.
Powiązane przepisy
Makaron z warzywami i kaczką
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami
Orientalna sałatka z chrupiącymi warzywami
Smażony makaron chiński z wołowiną
Sajgonki pieczone, nie smażone
Warzywa po chińsku z orzechowym, dzikim ryżem
Sajgonki z kurczakiem i warzywami