Szpinak liście z serem pleśniowym
Składniki
- Szpinak liście HORTEX 1 opakowanie
- Oliwa 2 łyżki
- Woda 100 ml
- Ser pleśniowy mały 1 sztuka
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wyłożyć z opakowania zamrożone liście szpinaku, dodać 100 ml wody, smażyć przez około 6 minut, dodać jeden mały ser pleśniowy np. Lazur i dalej smażyć przez 4 minuty. Pod koniec smażenia dodać do smaku sól, pieprz.
Powiązane przepisy
Schabowe kieszonki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem i pestkami słonecznika
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową
Kotleciki pod szpinakową pierzynką
Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie szpinakowym z ryżem
Biała zupa rybna ze szpinakiem
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem
Szagówki (kopytka) ze skwarkami
Quiche ze szpinakiem