Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Składniki
- Szpinak liście Hortex 150 g
- Mięso z piersi kurczaka 120 g
- Śmietana 36% 100 ml
- Suszone pomidory 50 g
- Białe wino 50 ml
- Cebula 1 szt.
- Ząbek czosnku 1 szt.
- Rukola
- Oliwa
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie z cebulą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski, rozmrożony szpinak, posiekaną rukolę oraz śmietanę.
Podlej wszystko białym winem i duś przez ok. 15 min. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.
Powiązane przepisy
Schabowe kieszonki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem i pestkami słonecznika
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową
Kotleciki pod szpinakową pierzynką
Kurczak w sosie szpinakowym z ryżem
Szpinak liście z serem pleśniowym
Biała zupa rybna ze szpinakiem
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem
Szagówki (kopytka) ze skwarkami
Quiche ze szpinakiem