Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Średnie
Dania główne

Składniki

  • Mieszanka chińska HORTEX 1 opakowanie
  • Pierś z kurczaka 1/2 opakowania
  • Papier ryżowy 20 arkuszy
  • Olej 1 litr
  • Sos sojowy 2 łyżki
  • Sos słodko-ostry 1 butelka
  • Cebula dymka 1 sztuka
  • Sól, pieprz
  • Sezam

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni przygotuj Mieszankę Chińską HORTEX według przepisu na opakowaniu i odstaw do drugiego naczynia. Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę i przypraw wedle uznania. Na patelni rozgrzej około 2 łyżki oleju i smaż kurczaka aż się zarumieni. Dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę warzyw i całość duś około 10 minut. Całość odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Gdy składniki będą już odpowiednio wystudzone, dodaj sos sojowy, sól, pieprz i posiekaną dymkę.

Powiązane przepisy

Spróbuj również