Sajgonki z kurczakiem i warzywami
Składniki
- Mieszanka chińska HORTEX 1 opakowanie
- Pierś z kurczaka 1/2 opakowania
- Papier ryżowy 20 arkuszy
- Olej 1 litr
- Sos sojowy 2 łyżki
- Sos słodko-ostry 1 butelka
- Cebula dymka 1 sztuka
- Sól, pieprz
- Sezam
Przygotowanie
Na patelni przygotuj Mieszankę Chińską HORTEX według przepisu na opakowaniu i odstaw do drugiego naczynia. Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę i przypraw wedle uznania. Na patelni rozgrzej około 2 łyżki oleju i smaż kurczaka aż się zarumieni. Dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę warzyw i całość duś około 10 minut. Całość odstaw do ostygnięcia.
Gdy składniki będą już odpowiednio wystudzone, dodaj sos sojowy, sól, pieprz i posiekaną dymkę.
Powiązane przepisy
Makaron z warzywami i kaczką
Tarta po chińsku
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami
Orientalna sałatka z chrupiącymi warzywami
Smażony makaron chiński z wołowiną
Sajgonki pieczone, nie smażone
Warzywa po chińsku z orzechowym, dzikim ryżem