Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Quiche ze szpinakiem

Średnie
Przekąski
40minut
4 porcje

Składniki

  • Szpinak liście Hortex 1 opakowanie
  • Ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone)
  • Ser feta 270 g
  • Śmietana 30% 200 ml
  • Jajka 2
  • Masło 2 łyżki
  • Oliwa 1 łyżka
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera.

Krok 2

Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.

Krok 3

Podawaj na ciepło lub zimno.

Powiązane przepisy

Spróbuj również