Obiadowa potrawka z kurczaka w warzywach
Składniki
- Zupa jarzynowa Hortex 1 opakowanie
- Fasolka szparagowa żółta Hortex ½ opakowania
- Groszek zielony Hortex ½ opakowania
- Mięsa z piersi kurczaka 500 g
- Bulionu 500 ml
- Śmietanki 100 ml
- Cebula 1 szt.
- Posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
- Masła 1 łyżka
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- Sól
Przygotowanie
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm, dopraw solą i pieprzem. Obraną cebulę pokrój w kostkę.
W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę i mięso i smaż, cały czas mieszając. Do garnka dodaj warzywa. Wlej bulion, wymieszaj i gotuj do miękkości warzyw.
Wlej śmietankę, pamiętając o tym, by wcześniej ją zahartować. Potrawkę dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj.
Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na kilka minut, by smaki się połączyły.