Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Obiadowa potrawka z kurczaka w warzywach

Średnie
Dania główne
40min
4 porcje

Składniki

  • Zupa jarzynowa Hortex 1 opakowanie
  • Fasolka szparagowa żółta Hortex ½ opakowania
  • Groszek zielony Hortex ½ opakowania
  • Mięsa z piersi kurczaka 500 g
  • Bulionu 500 ml
  • Śmietanki 100 ml
  • Cebula 1 szt.
  • Posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
  • Masła 1 łyżka
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm, dopraw solą i pieprzem. Obraną cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę i mięso i smaż, cały czas mieszając. Do garnka dodaj warzywa. Wlej bulion, wymieszaj i gotuj do miękkości warzyw.

Krok 3

Wlej śmietankę, pamiętając o tym, by wcześniej ją zahartować. Potrawkę dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na kilka minut, by smaki się połączyły.

Powiązane przepisy

Spróbuj również