Wołowina z warzywami w sosie winnym
Składniki
- Zupa jarzynowa Hortex 1 opakowanie
- Wołowiny na gulasz 500 g
- Wędzonego boczku 100 g
- Czerwonego wytrawnego wina 2 szklanki
- Cebula 1 szt.
- Papryczka chili 1 szt.
- Ząbki czosnku 2 szt.
- Mąka 2 łyżki
- Olej 2 łyżki
- Liść laurowy, tymianek
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mące. Boczek drobno pokrój i usmaż na oleju.
Dodaj mięso, cebulę, czosnek i papryczkę chili (aby wołowina była ostrzejsza można dodać papryczkę z pestkami).
Dodaj wino, liść laurowy, tymianek i pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy mięso będzie miękkie dodaj warzywa. Duś kolejne kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z bagietką.