Naleśniki z jajkiem, bobem i fetą
Składniki
- Bob mrożony Hortex 80g
- Mąka 20dag
- Woda gazowana 250ml
- Mleko 60ml
- Jaja 6 sztuk
- Ser Feta 40g
- Suszone pomidory w zalewie 20g
- Sól, kurkuma, bazylia
Przygotowanie
Z mąki, wody, mleka, szczypty kurkumy i soli zrób ciasto na naleśniki; odstaw na minimum 30 minut;
Bób ugotuj zgodnie z wytycznymi na opakowaniu, ostudź i obierz;
Nasmaruj patelnię oliwą i rogrzej;
Wlej porcję ciasta naleśnikowego, poczekaj aż się zetnie, a następnie wbij na nie jajko i rozmaruj po całym naleśniku;
Po chwili dodaj pokruszony ser feta, bób i paseczki pomidorów;
Dopraw bazylią;
Złóż naleśnik na pół i podgrzewaj do całkowitego ścięcia jajka;
W ten sam sposób postępuj z każdym kolenym naleśnikiem