Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Mini bezy z kremem z mango

Średnie
Desery
10minut+pieczenie

Składniki

  • Mango HORTEX 1 opakowanie
  • Śmietanka 36% 200 ml
  • Mascarpone 200 ml
  • Drobny cukier 150 g
  • Białko 3 sztuki
  • Szczypta soli
  • Mięta

Przygotowanie

Krok 1

Białko ze szczyptą soli ubij na sztywno.

Krok 2

Stopniowo dodawaj po łyżce cukru cały czas ubijając.

Krok 3

Po 8 minutach ubijania przełóż białka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując 10 cm małe podłużne bezy.

Krok 4

Susz w piekarniku 100 minut w 110°C.

Krok 5

Ostudź.

Krok 6

Połowę mango zmiksuj.

Krok 7

Śmietankę ubij z mascarpone do uzyskania gęstej konsystencji.

Krok 8

Dodaj połowę zmiksowanego mango, wymieszaj.

Krok 9

Wyłóż krem na bezy i ozdób miętą.

Powiązane przepisy

Spróbuj również