Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Kurczak w sosie szpinakowym z ryżem

Średnie
Dania główne
60min
4 porcje

Składniki

  • Szpinak liście HORTEX 1 opakowanie
  • Udka z kurczaka 4 szt.
  • Śmietana 30 % 220 ml
  • Ryż biały 100 g
  • Masło 1 łyżka
  • Olej 1 łyżka
  • Czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Udka posól, popieprz i obsmaż z każdej strony na patelni.

Krok 2

W misce wymieszaj ryż, śmietankę, szpinak, dodaj szczyptę soli i pieprzu.

Krok 3

Formę do zapiekania wysmaruj masłem, wylej zawartość miski, na wierzch ułóż udka kurczaka skórą do góry.

Krok 4

Zapiekaj 50 minut w 200℃.

Krok 5

Jeżeli się bardzo zarumieni w połowie czasu pieczenia, przykryj.

Powiązane przepisy

Spróbuj również