Naleśniki ze szpinakiem i pestkami słonecznika
Składniki
- Szpinak liście Hortex 1 opakowanie
- Sera twarogowego 100 g
- Śmietany 100 ml
- Cebula 1 szt.
- Ząbki czosnku 2 szt.
- Oliwy z oliwek 2-3 łyżki
- Pestek słonecznika 1 łyżka
- Gałki muszkatołowej ½ łyżeczki
- Mleka 200 ml
- Mąki 200 g
- Gazowanej wody 150 ml
- Jajka 2 szt.
- Sól, pieprz
- Szczypta soli
- Olej do smażenia
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie, następnie dodaj lekko rozmrożony szpinak i duś ok. 10 minut, podlewając do czasu do czasu wodą.
Pod koniec dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i rozgniecionym czosnkiem.
Dodaj pokruszony ser twarogowy i łyżkę uprażonych pestek słonecznika. Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.
Powiązane przepisy
Schabowe kieszonki ze szpinakiem
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową
Kotleciki pod szpinakową pierzynką
Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie szpinakowym z ryżem
Szpinak liście z serem pleśniowym
Biała zupa rybna ze szpinakiem
Marynowane steki z polędwicy wieprzowej z sosem
Szagówki (kopytka) ze skwarkami
Quiche ze szpinakiem