Makaron z warzywami i kaczką
Składniki
- Mieszanka chińska Hortex 1 opakowanie
- Filety z piersi kaczki 2 filety
- Chiński makaron jajeczny 250 g
- Sos sojowy 2 łyżki
- Ocet 2 łyżki
- Olej 2 łyżki
- Cukier 1 łyżeczka
- Imbir w proszku szczypta
- Ostra i słodkaj papryka szczypta
- Gałka muszkatołowa szczypta
- Cynamon szczypta
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Skórę na filetach kaczki natnij w kratkę, natrzyj każdą pierś zmieszanymi przyprawami i odstaw na kilka minut do zamarynowania. Tymczasem warzywa podsmaż na oleju, pod koniec przypraw pieprzem, zalej sosem sojowym, octem i dopraw cukrem.
Przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron dodaj do warzyw i całość podsmaż jeszcze przez chwilę.
Filety z kaczki ułóż na patelni i smaż od strony skóry z obu stron przez 4-5 minut, a następnie włóż do nagrzanego do temperatury 150ºC piekarnika i piecz ok. 10 minut.
Gorące filety pokrój w plastry i połóż na makaron z warzywami.
Powiązane przepisy
Tarta po chińsku
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami
Orientalna sałatka z chrupiącymi warzywami
Smażony makaron chiński z wołowiną
Sajgonki pieczone, nie smażone
Warzywa po chińsku z orzechowym, dzikim ryżem
Sajgonki z kurczakiem i warzywami