Pasta z groszku z miętą
Składniki
- Groszek zielony HORTEX 1 opakowanie, rozmrożony
- Soku z cytryny 2 łyżki
- Tahini 2 łyżki
- Ząbek czosnku 1 szt.
- Posiekanej mięty 2 łyżki
- Oliwy oliwek 2 łyżki
- Czarnego sezamu 1 łyżeczka
- Sól 1/2 łyżeczki
Przygotowanie
Do blendera wlej 60 ml lodowatej wody.
Zblanszuj groszek.
Następnie dodaj wszystkie składniki na pastę i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pastę podawaj ze świeżym pieczywem, polaną oliwą i posypaną sezamem.
Powiązane przepisy
Filety z kurczaka z karmelizowanymi marchewkami
Duszony łosoś z zielonym groszkiem i salsą
Peruwiańska causa
Pieczony dorsz na pureé z groszku
Jajko sadzone w toście z groszkiem
Zupa krem z zielonego groszku
Zupa krem z groszku
Groszek zielony na maśle